Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

ISPS-kursus (København)

20 March, 2019 - 21 March, 2019

Om kurset

Efter terrorangrebene d. 11. september 2001 blev sikkerheden omkring grænser og lufthavne revideret og alvorligt skærpet. De senere år er fokus flyttet til havnesikkerhed, som er kommet i centrum i forbindelse med organiseret smugling, terrorisme og flygtningestrømme. For hvordan sikrer man bevægelighed for mennesker og varer på en forsvarlig måde?

FNs SOLAS-regler (Safety of Life at Sea), som rækker tilbage til Titanics forlis, er flere gange blevet strammet op, og siden 1. juli 2004 har der været krav om at havnefaciliteter terrorsikres.

Jfr. SOLAS reglerne vedtog EU direktiv nr. 725 fra 2004, der regulerer området, og direktivet er siden implementeret i dansk lovgivning i to lovbekendtgørelser, hhv. nr. 896 af 9. juli 2010 og 414 af 8. maj 2012. Der er udgivet generelle vejledninger om, hvordan man bør forholde sig, men det er ikke anvist, hvorledes den enkelte havn skal indrettes for at leve op til de mange krav i SOLAS-reglerne, EU-direktivet og bekendtgørelserne.

Guardian’s ISPS-kursus hjælper dig med at få styr på reglerne på en praktisk måde, så du får de nødvendige redskaber til at sikre havnefaciliteter.

Kurset afvikles i København d. 20.-21. marts 2019.

Formål

Kursisterne skal have en indsigt i reglerne, der gør dem i stand til at lede sikkerheden af en havn / havnefacilitet samt kunne projektere og lede en ISPS-sikring af et område, herunder kunne gennemskue tilbud på opførelse af sikringsforanstaltningers prisniveau og Return on Investment (ROI)

Kurset gennemgår relevant lovgivning med fokus på:

 • SOLAS-reglerne (dansk oversættelse anvendes på kurset)
 • EU-reglerne og udmøntningen i de danske bekendtgørelser
 • Bekendtgørelsernes udmøntning i Kystdirektoratets vejledninger
 • Sårbarhedsvurdering af en havnefacilitet
 • Krav til indhegning, herunder hegnstyper, højder, standarder mv.
 • Krav til overvågning, patruljering, adgangs – opholds – og udgangskontrol
 • Sikring af forskellige havne, herunder:
  • Priser
  • Faldgrupper
  • Beredskabsplaner
  • Kommunikationsplaner

Det praktiske

Målgruppe

Kurset henvender sig til sikkerhedsansvarlige eller personer, der arbejder med strategisk eller taktisk sikkerhed i organisationer. Holdstørrelse forventes at være mellem 5 og 15 kursister.

Underviser

Underviseren er certificeret uvildig sikringsrådgiver, Johnny Dalgaard, der har over 20 års erfaring med sikkerhed fra forsvaret, politiet (Maritimt Politi) og som er ISO 9001: 2008 certificeret under SikkerhedsBranchen og DIC. Certifikat nummer 48762 med over 100 points, hvilket vil sige, at han har lov til at yde uvildig sikringsrådgivning af de størst tænkelige projekter.

Johnny Dalgaard har siden 1996 arbejdet som kursusleder og kursusafholder for voksne. Tilfredshedsmålingen på kurserne ligger på 4,8 / 5.

Sprog

Kurset er på dansk
ISPS-reglerne i dansk oversættelse anvendes på kurset

Betingelser

Prisen er DKK 6990,-
Betaling forfalder ved tilmelding. Faktura fremsendes snarest efter tilmeldingen
Tilmelding er bindende og først gældende når betaling er sket
Hvis kursusafholder ændrer kurset vil der altid være tale om force majeure eller sygdom, der gør, at kurset ikke kan afholdes. I så fald vil kurset blive flyttet efter aftale med kunden og evt. ikke-refunderbare omkostninger afholdes af Guardian

Alle deltagere skal medbringe en bærbar med Wi-Fi
Der udstedes kursusbevis til kursister, der har deltaget tilfredsstillende på kurset
Indkvartering arrangeres af kursisterne selv på selvvalgt sted

Kursusmateriale

Relevant lovgivning og standarder inddrages som en naturlig del under de relevante emner
Skriftligt kursusmateriale udleveres til kursisterne med relevant lovgivning. Guardian har copyright på materialet, men kopieringspris kan aftales med Guardian
Der kan tilkøbes abonnement på opdatering af materialet i anledning af ændring af standarder eller lovgivning på området
Kurset kan tilrettes på baggrund af kundens konkrete ønsker i det omfang, det er relevant

Tilmelding

Bindende tilmelding sker til ocb@guardian-srm.com. Efter tilmelding pr. mail fremsender Guardian mail med ønske om evt. yderligere oplysninger samt faktura

Details

Start:
20 March, 2019
End:
21 March, 2019
Website:
https://www.guardian-srm.com/event/isps-kursus-kobenhavn-4/

Venue

Guardian Copenhagen
Strandgade 36, 1. floor
Copenhagen K, 1401 Denmark
+ Google Map
Phone:
+45 41 100 300